Problem z temperaturą zewnętrzną

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mr_Cactus
    Classic
    • 2013
    • 3

Pozdrowienia dla kierownika lub kierowniczki O1 Rosso zaparkowanego przy Nadleśnictwie w Zielonej Górze WGR xxx
  • adam_m
    Classic
    • 2011
    • 6

Szanowni forumowicze
    Zwracam się z prośbą o zdiagnozowanie i próbę rozwiązania problemu. Otóż od paru dni jestem właścicielem Octavii II 1,9 tdi, jedyny problem który jak do tej pory napotkałem to błędne wskazania zewnętrznej temperatury. Kiedy wsiadam do auta po nocnej przerwie, termometr wskazuje niską temperaturę (1,5 stopnia), natomiast kiedy autem się poruszam, temperatura dochodzi nawet do 50 stopni (nie, nie jeżdżę po afryce ) i zmienia się przy zmianie prędkości. Czym bardziej ekonomicznie jadę tym temperatura niższa . Co z tym fantem zrobić? Dodam, iż jest to moje pierwsze auto marki Skoda i co za tym idzie jestem w tym temacie zielony.

Komentarz

• Ruget
      Ambiente
      • 2010
      • 186

jest do wymiany czujka temperatury w OI to mialem takie male ustrojstwo :P w kazdym serwisie Ci to wymienia nie pamietam dokladnie czy 20 czy 30 zl placilem za to ... pewnie do OII cena bedzie podobna

Komentarz

• adam_m
        Classic
        • 2011
        • 6

Serdecznie dziękuję za poradę. Kupując auto nie zwróciłem na to uwagi. Jednak jeśli to jedyny mankament, to jestem z autka po przejechaniu 1600 km bardzo zadowolony.

Komentarz

Pracuję...